By 

Een jaar op reis! Dit zijn de leukste statistieken en weetjes van 365 dagen wereldreis


Een jaar geleden stonden wij langs de snelweg in Bunnik met onze duimen omhoog, hopend op de eerste lift richting het oosten. Nu, 365 dagen later, staan we op het punt om de bus te pakken van Vietnam naar Cambodja. In dit blog blik ik terug op het afgelopen jaar, met leuke statistieken en grappige weetjes over onze wereldreis. En we kijken natuurlijk ook vooruit naar alles wat nog komen gaat. Geniet je mee?

Halverwege onze wereldreis maakten wij een lijstje met de leukste en minder leuke momenten na 6 maanden reizen. Dat verhaal lees je hier.

Langzamer dan we dachten

In ons appartement in Utrecht hing een grote wereldkaart. Meer dan eens volgden we met onze vingers de route die we zouden afleggen. 3 weken hier, 2 weken daar. In het tempo dat we in gedachte hadden zaten we nu inmiddels in Australië. In werkelijkheid ging het iets anders. Reizen over land kost tijd. Bovendien komen we langs allemaal verrassende plekken die we stiekem ook wel willen ontdekken. We hebben de tijd en nemen die ook. En zo kan het dat we precies een jaar later pas in Vietnam zijn.
 
Liften bunnik wereldreis

Hier lees je over de leukste ontmoetingen tijdens het liften door Europa.

Ons digitale kasboekje

Tijdens onze wereldreis houden we in ons digitale kasboekje precies bij hoeveel en waar we ons geld uitgeven. Zo kunnen we een beetje op ons budget letten. (Hoewel we consequent meer uitgeven dan we begroten.) In het overzicht kunnen we ook zien hoeveel bussen we hebben genomen, wat het duurste hotel was en hoeveel we uitgeven aan eten. Dat levert een paar leuke statistieken op die ik graag met jullie wil delen! Komt -ie:

De statistieken van onze wereldreis

In 365 dagen hebben we op 2 continenten 18 landen doorkruist. Dat betekent dat we 9% van de wereld hebben gezien. We namen 30 treinen, waarvan 6 met bed in plaats van stoel en 73 bussen, waarvan 7 ’s nachts reden. Zo legden we 41.802 kilometer af. Helaas moesten we ook 3 keer vliegen, vanwege onze veiligheid of plotseling gesloten grenzen. We kozen altijd voor de kortste vlucht. Het hoogste punt wat we beklommen is 5.546 meter. De verste stad ligt hemelsbreed 9.511 kilometer van Utrecht. Het duurste hotel kostte € 80,- voor 2 personen en 1 nacht. Het goedkoopste € 7,94 voor een tweepersoonskamer. In totaal hebben we € 5.603,91 aan eten en drinken uitgegeven. Dat is gemiddeld € 15,35 per dag.
 
Life in Iran - Travel

Leuke weetjes en hilarische momenten

In de afgelopen 365 dagen hebben we heel wat meegemaakt. En daar zaten soms hilarische en onvergetelijke momenten bij. Zo werden we in India geïnterviewd door de lokale televisie. In Nepal stonden we oog in oog met een neushoorn. In Iran werd er speciaal voor ons een kip geslacht. Patrick werd vegetariër en nu zijn we beiden veganist. Tijdens onze hele reis gebruikten wij nauwelijks plastic flesjes water. Ik onderging een wortelkanaalbehandeling en viel een meter naar beneden in een donkere grot. (Op een paar flinke blauwe plekken na, liep dat goed af!) Patrick liet in 6 verschillende landen zijn baard knippen. En we lieten allebei bloed prikken voor het goede doel in Laos.
 
Interview Assam Television

De plannen voor de toekomst

Ongelooflijk, wat gaat de tijd snel. Soms lijkt het alsof we de sleutel van ons appartement pas net hebben ingeleverd. Maar als ik terugkijk naar alle dingen die we gedaan hebben, de plekken die we bezochten, de mensen die we hebben ontmoet, dan lijkt het alsof we al jaren op reis zijn. En toch krijg ik er maar geen genoeg van. We hebben voorlopig nog geen plannen om naar huis te gaan. We reizen eerst via Cambodja naar het zuiden van Thailand en door naar Maleisië. Daar pakken we de veerboot naar Indonesië, waar we zeker een maand of 2 willen rondreizen. Eind november hopen we de oversteek naar Australië te maken!

In dit blog vertel ik je hoe wij bepalen wat onze volgende bestemming is.

Wat we gaan doen

We hebben veel plannen, dromen en wensen voor de aankomende maanden. Patrick gaat zijn duikbrevet halen in Cambodja, zodat we voortaan samen kunnen duiken. Ik wil een paar weken stilte in Indonesië, zodat ik mijn jeugdboek kan afschrijven. Patricks vader komt ons halverwege oktober opzoeken in Jakarta en reist dan 3 weken met ons mee. We hopen dat we zonder te vliegen, via Kalimantan, Borneo kunnen bereiken. De droom is om daarna vanaf Singapore in 10 dagen met een vrachtschip naar Freemantle in Australië te varen. Daar wil Patrick een paar maanden gaan werken in het boekenvak. Ik wil die tijd gebruiken om me te verdiepen in permacultuur. En dan… door naar Nieuw Zeeland? Wie weet.

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

1. Meet the locals: 18 handige websites voor onvergetelijke ontmoetingen op reis
2. Op wereldreis? 10 dingen die je moet weten over het afsluiten van een reisverzekering
3. Wij kopen geen plastic flessen water op reis en jij kan dat ook!
4. Een avontuurlijke wereldreis: waarom we liever niet vliegen
5. Van rokende carnivoor tot reizende vegetariër (zonder verspilling)

Daisy
Over Daisy

Daisy & Patrick reizen rond de wereld. Door zo veel mogelijk over land te reizen en mensen te ontmoeten, hopen ze mooie verhalen te verzamelen. Op All Day Every Daisy delen zij hun inspiratie voor duurzaam reizen en vertellen zij over inspirerende mensen, positieve ervaringen en mooie avonturen.

DEZE BLOGS AL GELEZEN?

Pokhara Lake Phewa
Dit is er te doen in Pokhara: 10 activiteiten waar je niet voor hoeft te hiken
September 16, 2018
Vietnamees eten nepvlees
Alles wat je moet weten over vegetarisch en veganistisch eten in Vietnam
September 08, 2018
Pinnen in het buitenland tips
Pinnen in het buitenland: met deze tips bespaar je veel geld!
September 04, 2018
myanmar fishing Inle lake
Bezienswaardigheden in Myanmar: deze 9 plekken wil je niet missen
August 15, 2018
Meet the locals Myanmar Kayah tribe
Myanmar: maak kennis met de bewoners van de onbekende Kayah State
August 11, 2018
Mr Binh Family Cat Tien
Cat Tien National Park: slapen bij de locals en op zoek naar gibbons
August 07, 2018
Vegetarian Cooking class Chian Mai Thailand
De leukste vegetarische kookles van Chiang Mai + recept voor pad thai
August 01, 2018
Vang Vieng Laos
Op wereldreis? 10 dingen die je moet weten over het afsluiten van een reisverzekering
July 27, 2018
Spijkerbroeken Bangladesh fabriek
Textielarbeiders in Bangladesh moeten hun eigen veiligheid betalen
July 24, 2018

12 Reacties

Nienke
Reply 19 augustus 2018

Super leuk om jullie reizen te volgen! Ik wens jullie nog vele avonturen toe en wie weet waar in de wereld we elkaar weer eens treffen :) XX Nienke

  Daisy
  Reply 20 augustus 2018

  Ha Nienke! Wat een lieve reactie 😊 Dankjewel! Ik hoop je ergens aan een zipline boven een waanzinnig uitzicht tegen te komen. Wat een gave dingen doe je! X

Tikva
Reply 19 augustus 2018

Wat leuk om dit jaaroverzicht te lezen. Mooie plannen. Heel veel reisplezier nog!

  Daisy
  Reply 20 augustus 2018

  Ha Tikva! Dankjewel voor je lieve betichtje 🤗

Linda - Zaailingen
Reply 20 augustus 2018

Wat een leven hebben jullie toch! Heel tof dat jullie in het diepe zijn gesproken en het nog altijd goed bevalt. Ik blijf jullie met plezier volgen :)

  Daisy
  Reply 23 augustus 2018

  Ha Linda, dankjewel voor je leuke bericht! We genieten er nog altijd met volle teugen van! Heel leuk dat je ons volgt :-) Ik hoop dat je dat nog lang blijft doen!

Linda | travellersoftheworld
Reply 20 augustus 2018

Wat leuk om te lezen zeg! Geweldige reis zijn jullie aan het maken. Wij willen in oktober ook op wereldreis voor onbepaalde tijd met al startpunt nieuw-zeeland. Wij zijn al een beetje aan het bedenken wat we daarna willen en hoe lang ongeveer, maar waarschijnlijk gaat het in het echt veel langzamer, net zoals bij jullie. Leuk om de statistieken na een jaar te zien!

  Daisy
  Reply 23 augustus 2018

  Hey! Geweldig zeg! Mooi startpunt ook. Gaan jullie daar eerst werken? Of meteen op reis? Geniet van alle voorbereidingen en gezellige afscheidsfeestje die komen gaan ;-)

Milou
Reply 20 augustus 2018

Zo leuk om dit allemaal te lezen en tot op een bepaalde hoogte herkenbaar :) De broer van Joris is trouwens in Australië gaan wonen om zich te richten op permacultuur, dus mocht je hem wat willen vragen, let me know, dan breng ik jullie in contact!

  Daisy
  Reply 23 augustus 2018

  Ha Milou! Thanks voor je leuke reactie. Wat cool van de broer van Joris! Geeft hij ook cursussen of doet hij aan WWOOFing oid? Dat zou perfect zijn!

Kenny W.
Reply 13 september 2018

Hallo Daisy! Zijn jullie al een jaar onderweg? Knap!

Nu ik zie dat jullie alles zo nauwkeurig hebben bijgehouden, vroeg ik me af hoeveel jullie wereldreis in totaal al gekost heeft. Inclusief verblijf, materiaal dat jullie onderweg kochten, transport...

Het lijkt me erg interessant om de totale kost van de “conventionele” manier van leven eens naast jullie manier te leggen.

Ik heb geen idee over wat voor budget je moet beschikken om zoiets te kunnen doen.

Als je dat niet wil delen, dan begrijp ik dat hoor. Misschien via e-mail dan?

  Daisy
  Reply 15 september 2018

  Hoi Kenny, wat leuk om te merken dat je ons nog steeds volgt. En dat jullie droom van een grote reis nog steeds speelt :-)

  Geen probleem hoor, om onze uitgaven met je te delen. Ik wil er nog eens een uitgebreid blog over schrijven, omdat je vast niet de enige bent die het wil weten!

  Ik waarschuw je wel even dat wij absoluut geen budgetreizigers zijn. Wij slapen altijd in privékamers, terwijl slaapzalen veel goedkoper zijn. Daarnaast eten we veganistisch en over het algemeen zijn de vegetarische/veganistische restaurants net even wat duurder. We vinden het belangrijk dat we niet besparen op de verkeerde dingen. Daar bedoel ik mee dat we niet eindeloos afdingen en het belangrijk vinden dat de lokale bewoners van ons bezoek profiteren. Dus we huren graag een lokale gids, ook als dat niet echt nodig is. Onze voorkeur gaat naar eco-tours ipv de 'massa-paketten'. We kiezen liever voor een eco-lodge die duurder is, dan voor een goedkoop ketenhotel.
  Er zijn mensen die voor zo'n 25 euro per persoon per dag door Azië reizen. Wij gaan uit van 40 euro per persoon per dag en halen dat niet altijd.

  Totaal 365 dagen reizen: 32.000 euro voor 2 personen
  Totaal verdiend tijdens de reis: 25.400 euro
  Uitgaande van 80 euro per dag met z'n tweeën zijn we dus zo'n 3000 euro boven het budget gegaan. Dat hadden we makkelijk kunnen voorkomen door af en toe toch wat goedkoper te slapen of net even de minder luxe bus/trein te kiezen.

  Grote uitgaven zijn de EBC trekking in Nepal (150 per dag - 23 dagen), wortelkanaalbehandeling 750 euro (deels vergoed door verzekering), fulltime gids in Bangladesh voor 500 euro voor een paar dagen.

  Ik hoop je zo een beetje een idee te hebben gegeven van onze reisuitgaven. Als je nog vragen hebt, weet je me te vinden :-D

  Groetjes!

Reageer op deze blog

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De velden met een * zijn verplicht.