By 

Vakantie van het reizen: waarom we 3 weken in Chiang Mai blijven


We zijn er stiekem al een week, maar gaan nog lang niet weg: Chiang Mai. Een gezellige stad in het noorden van Thailand. We hebben werkelijk nog niks toeristisch gedaan. Even vakantie van het reizen. Klinkt verwend? I know. Maar het is echt even nodig. Niet alleen om bij te komen van 9 maanden verplaatsen. Maar ook omdat het werk zich in de afgelopen weken flink heeft opgestapeld. Even pas op de plaats voor we verder gaan met ons avontuur. Maar natuurlijk niet zonder dat ik jullie vertel hoe en waarom we 3 weken in Chiang Mai blijven en wat we daarna gaan doen. Lees je mee met onze reisplannen?

Elke dag een avontuur

Elke dag is weer een nieuw avontuur. Onze wereldreis begon op 4 augustus langs de snelweg in Bunnik. Al liftend verplaatsten we ons naar Italië. Daar pakten we de bus en trein en reisden via Istanbul naar Iran, door naar Sri Lanka, India, Nepal, terug naar India, Bangladesh en Myanmar. We klommen naar Mount Everest Base Camp, sliepen bij de nomaden, reden over een 20-baans snelweg zónder verkeer, dreven in het grootste mangrovebos ter wereld, stonden oog in oog met wilde olifanten én neushoorns, zaten 26 uur achter elkaar in een trein en leerden koken op z’n Nepalees, Indiaas, Sri Lankaans en Birmees.
 
Bakhtiari Nomads Iran

Werken en reizen

Wie denkt dat wij elke dag met een cocktail in een hangmat liggen heeft het goed mis! De afgelopen 9 maanden bleven we zelden langer dan 4 dagen op dezelfde plek. En dat terwijl we ook nog aan het werk zijn. Ik schrijf reisverhalen voor verschillende reisplatforms, maak video’s over bestemmingen en tours. Ik duik in de wereld van lokale vakbonden en leer over de werkomstandigheden in belangrijke industrieën die wij tegenkomen en maak daar vervolgens video’s over. Verder heb ik natuurlijk mijn eigen blog, waar wij onze avonturen, tips en soms een video met jullie delen. Onlangs heb ik de eerste aflevering opgenomen van de nieuwe serie reispodcasts Reisgenoten én ik schrijf tussendoor nog even een jeugdboek. Patrick verdiept zich in de lokale boekenindustrie en bezoekt inspirerende bedrijven voor zijn serie over het boekenvak in het buitenland. Bovendien fungeert hij als mijn lieftallige assistent.

Niets te klagen

Begrijp me goed; ik heb niets te klagen. We kiezen er bewust voor om te werken en te reizen. Niet alleen omdat het handig is om geld te verdienen onderweg, maar ook omdat het leuk is om op die manier nuttig te zijn. Jullie reacties op onze verhalen zijn zo leuk, alleen daar zou ik het al voor blijven doen. Maar soms, heel soms is het wel een beetje veel. En dat moment is nu. In de afgelopen weken kwamen er zoveel werkverzoeken dat ik amper nog tijd vond om voor mijn eigen blog te schrijven. En dat vind ik jammer. Bovendien moet het ook niet zo zijn dat ik elke vrije minuut achter mijn laptop doorbreng. Ik had me juist voorgenomen om wat meer te lezen. Dus het is tijd voor een vakantie van het reizen.
 
Hangmat digital nomad

Laptop met kuren

In Myanmar in het bijzonder had ik onwijs veel opdrachten. Daar begon het gevoel steeds meer te knagen dat het tijd werd om het even wat rustiger aan te doen. Bovendien vertoont mijn gloednieuwe MacBook heel vervelende kuren. Tijdens het typen verschijnen er willekeurig extra spaties en punten in mijn zinnen. Niet te doen als schrijven je werk is. Dus op zoek naar een stad met een officieel Apple servicecenter. De dichtstbijzijnde plek is Chiang Mai, in het noorden van Thailand. En laat die stad nou net bekend staan als het walhalla voor werkende reizigers.

Laptopdokter

Het repareren van mijn laptop duurt minimaal 2 weken. Je vraagt je nu natuurlijk af hoe ik in die tijd al dat werk ga inhalen zonder computer. Patrick heeft een heel oude laptop bij zich, die ook kuren vertoont. Maar dan door pure ouderdom. Het lijkt soms wel een vliegtuig, zoveel lawaai als eruit zijn kleine notebookje komt. Het beestje kan geen 2 programma’s meer tegelijk draaien en laat de letters op het scherm pas enkele seconden na het typen zien. Ook niet echt lekker werken. Dus hebben we ter plekke besloten dat hij een nieuwe laptop nodig heeft, die ik dan gebruik zolang die van mij bij de laptopdokter ligt.

Even normaal doen

Als we dan toch zo lang in dezelfde stad blijven, vinden we het ook wel fijn om even te doen alsof we hier wonen. Dus zelf koken, afwassen en de was doen. Hardlopen, boodschappen doen, af en toe bankhangen en een filmpje kijken. Maar ook een bezoek aan de tandarts, het aanvullen van medicijnen en andere praktische zaken kunnen we hier regelen. Gewoon even normaal doen, zeg maar. Daarom hebben we een heerlijk appartementje gehuurd in een gezellige wijk in Chiang Mai. We hebben alles voor onszelf: een klein keukentje, een zithoek met bank én televisie, een slaapkamer, badkamer, wasmachine en een grote tafel waar we aan kunnen werken. Oh, enneh… er zitten ook een zwembad en een gym bij het appartementencomplex. Niet zo normaal, maar wel heel fijn!
 
Condo Chiang Mai digital nomad

Tijd om naar huis te gaan?

We genieten zo van het normaal doen dat we vandaag hebben besloten nog een week langer te blijven. Dat betekent ook dat we ons visum voor Thailand moeten verlengen, want anders kunnen we verder niks meer van het noorden zien. En dat zou jammer zijn. Anyway, voorlopig zijn we hier nog niet weg. En dat vind ik stiekem wel even heel erg fijn. Ik voel geen druk om tempels en musea te bezoeken en constant mijn camera gereed te hebben. ’s Ochtends na een duik in ons zwembad kruip ik achter de computer en ben ik de hele dag in alle rust aan het werk. Als we zin hebben gaan we de stad in waar we voor een paar euro heerlijk kunnen eten in één van de vele vegetarische restaurants. En anders koken we zelf. Klinkt alsof het tijd is om naar huis te gaan? Nee joh, we waren gewoon toe aan vakantie.

What’s next?

Op 29 mei moeten we weer afscheid nemen van ons tijdelijke huisje. Maar niet getreurd; we vertrekken dan meteen op een te gekke road trip door Noord-Thailand voor Better Places. En daarna pakken we de bus naar de grens met Laos, waar ons een volgend avontuur staat te wachten. Voorlopig is het de bedoeling dat we dan een rondje door Zuid-Oost Azië reizen. Dus Laos, Vietnam, Cambodja, Zuid-Thailand, Maleisië en Indonesië. Maar zoals dit artikel maar weer bewijst; plannen zijn er om te veranderen. Blijf je ons volgen?
 
condo pool Chiang Mai

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

1. Hoe een klein gebaar leidt tot een inspirerende ontmoeting in Thailand
2. De complete gids voor vegetariërs en veganisten in Chiang Mai in Thailand
3. Op wereldreis: zo bepalen wij hoe we reizen en waar naartoe
4. Myanmar: 12 hoogtepunten in Yangon die je absoluut niet mag missen
5. Van de gebaande paden in Jaffna en Delft Island

Daisy
Over Daisy

Daisy & Patrick reizen rond de wereld. Door zo veel mogelijk over land te reizen en mensen te ontmoeten, hopen ze mooie verhalen te verzamelen. Op All Day Every Daisy delen zij hun inspiratie voor duurzaam reizen en vertellen zij over inspirerende mensen, positieve ervaringen en mooie avonturen.

DEZE BLOGS AL GELEZEN?

Vegetarian in Iran
Vegetariër of veganist? Dit zijn de beste landen voor je volgende reis + tips
October 13, 2018
Bangladesh poverty
Reizen met een positieve impact: zo maak je écht een verschil
October 09, 2018
Sri Lanka Ella
Tips en informatie: alles wat je moet weten voor je naar Sri Lanka gaat
October 05, 2018
A Little Eco Lodge Myanmar
Inspirerend hotel: op schattenjacht in Inle Lake bij A Little Eco Lodge
September 28, 2018
ongesteld op reis
Alleen voor vrouwen! Ongesteld op reis? Geen probleem met deze tips
September 22, 2018
Pokhara Lake Phewa
Dit is er te doen in Pokhara: 10 activiteiten waar je niet voor hoeft te hiken
September 16, 2018
Vietnamees eten nepvlees
Alles wat je moet weten over vegetarisch en veganistisch eten in Vietnam
September 08, 2018
Pinnen in het buitenland tips
Pinnen in het buitenland: met deze tips bespaar je veel geld!
September 04, 2018
Sri Lanka
Een jaar op reis! Dit zijn de leukste statistieken en weetjes van 365 dagen wereldreis
August 18, 2018

4 Reacties

Daphne Lange | food & flip flops
Reply 15 mei 2018

Wat heerlijk zeg en ja, soms heb je inderdaad vakantie nodig van het reizen. Dat moet ook, om alles even de revue te laten passeren, je op te laten voor nieuwe dingen en wat je zegt, om even bij te komen en te werken. Niks mis mee en wat een tof appartement. Doen jullie goed. Geniet er lekker van. x Daphne

  Daisy
  Reply 16 mei 2018

  Ha Daphne, dankjewel voor je lieve woorden. We genieten onwijs van dit heerlijke appartementje. Lekker compact en gezellig! En de rust van even stilstaan is echt nodig merk ik. Goede beslissing. Bovendien is Chiang Mai een heel leuke stad. Ik zou hier best kunnen wonen ;-)

Femmie
Reply 16 mei 2018

Super mooi beschreven oss!! Ik heb er weer van genoten. Geniet van je welverdiende break!

  Daisy
  Reply 19 mei 2018

  Jeej! Leuk om te horen :-) X

Reageer op deze blog

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De velden met een * zijn verplicht.