By 

Pinnen in Thailand: zo bespaar je veel geld


Thailand is razend populair. Met meer dan 30 miljoen toeristen per jaar is het één van de meest bezochte toeristische vakantiebestemmingen ter wereld. Maar Thailand is ook één van de landen waar pinnen erg duur is. Met deze handige tips leg ik uit hoe je je geld uit kan geven aan leukere dingen dan pinnen!

Algemene informatie over geld in Thailand

Thailand is één van de meest welvarende landen van Zuid-Oost Azië. De lokale munt is de Thaise baht. Daarmee kan je overal betalen. Het is niet moeilijk om een werkende pinautomaat te vinden, die zijn overal beschikbaar. Thailand staat wel bekend om de hoge kosten die de lokale bank rekent bij het opnemen van contact geld.

Hoge kosten bij pinnen in Thailand

Naast de vaste kosten en de koersopslag die je eigen Nederlandse bank rekent betaal je 220 baht (ongeveer € 5,80) per transactie aan de Thaise bank. Als je rekening houdt met een paar basisprincipes houd je de kosten voor pinnen in Thailand beheersbaar. En dat kan veel geld schelen!

Hoeveel kan je pinnen in Thailand en wat kost dat?

Neem altijd het maximale bedrag van 10.000 baht op. De pinkosten voor de Nederlandse bank bedragen dan ongeveer € 5,-. De lokale bank rekent ongeveer € 5,80. Door niet te vaak te hoeven pinnen, bespaar je dus veel geld.

Pinnen in het buitenland bankpas

Welke pinautomaat is het beste?

Tot een paar jaar geleden waren er uitzonderingen op de bovenstaande informatie. Een aantal pinautomaten in Thailand rekende geen lokale transactiekosten. Inmiddels zijn er geen banken meer waarbij dit het geval is. Alle pinautomaten rekenen dezelfde transactiekosten. Voordat je vertrekt is het handig om de actuele wisselkoers te checken.

Without Conversion

In Thailand vraagt vrijwel elke pinautomaat welke wisselkoers je wilt gebruiken. Wil je pinnen ‘with or without conversion?’, is dan de vraag. De conversie van je eigen bank of die van de buitenlandse bank. Kies altijd voor de “Without Conversion” optie. Dan wordt de wisselkoers van je eigen bank gebruikt. Dit is altijd voordeliger.
 

Contact geld meenemen

De meest voordelige optie is om euro’s mee te nemen naar Thailand. Bij de plaatselijke wisselkantoren worden ook transactiekosten gerekend, maar deze zijn lager dan de kosten bij de bank. Probeer vooral grote briefjes mee te nemen. Als je briefjes van € 50,- en € 100,- wisselt krijg je vaak een betere wisselkoers dan bij de pinautomaat.

Betalen met je betaalpas of creditcard

De meest voordelige manier om je geld uit te geven is waarschijnlijk door bij restaurants, hotels en winkels te betalen met je betaalpas of creditcard. De bank of creditcardmaatschappij rekent dan wel een koersopslag van zo’n 1%, maar geen vaste kosten zoals bij het pinnen. In Thailand heb je zowel in de grote steden, als in kleinere plaatsen, vaak de mogelijkheid om met je kaart te betalen.

Algemene informatie over pinnen in het buitenland

Pinnen in het buitenland is duur. Vaste kosten, koersopslag percentages en kosten van lokale banken tikken tijdens een 3 weken durende reis al snel aan. Maar je kan veel doen om de kosten te beperken. Klik hier voor meer informatie, voorbeelden en tips en tricks die wij hebben geleerd tijdens de eerste 12 maanden van onze wereldreis. En vergeet natuurlijk niet om je pinpas op werelddekking te zetten. Goeie reis!

Pinnen in het buitenland tips

Pinnen in Thailand: blijf goed opletten!

Dit verhaal is gebaseerd op onze eigen ervaringen met pinnen in Thailand en correspondentie met onze bank. Wij zijn geen financieel experts en willen met dit verhaal vooral inzicht geven in hoe wij rekening houden met de kosten die pinnen in Thailand met zich meebrengen. Vaar dus niet blind op de bovenstaande informatie en zoek zelf goed uit welke voorwaarden jou bank hanteert en ga uit van je eigen situatie. Heb je een foutje gespot in dit verhaal? Houd je zelf je uitgaven ook bij en heb je een tip? Of heb je gewoon een algemene opmerking? Laat het dan vooral weten! Wij leren graag door, want we zijn voorlopig nog niet thuis.
 

De All Day Every Nieuwsbrief

Wil je dit soort verhalen niet meer missen? Meld je dan aan voor onze All Day Every Nieuwsbrief. Je krijgt 1 keer in de maand een selectie handige, altijd leuke, soms grappige verhalen en tips in je inbox. We spammen je niet, we vermaken je alleen! Meld je aan en krijg een selectie van handige digitale recepten uit Lekker koken met restjes cadeau! Klik hier om je aan te melden. Wil je elke week een mailtje krijgen met de nieuwste verhalen? Klik dan hier voor de All Day Every Update.

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

1. De complete gids voor vegetariërs en veganisten in Chiang Mai in Thailand
2. Hoe een klein gebaar leidt tot een inspirerende ontmoeting in Thailand
3. 7x de meest bizarre toeristische attracties in Azië die je nog niet kent
4. Phare Circus in Siem Reap: een show die al mijn verwachtingen overstijgt
5. Duurzaam overnachten op Koh Lanta bij Mook Lanta Eco Resort

Patrick
Over mij

Maak kennis met Patrick, een liefhebber van lezen én schrijven. Hij heeft zijn baan in het Nederlandse boekenvak opgezegd om de droom van zíjn Daisy te verwezenlijken: een wereldreis. “Inmiddels is het ook mijn droom geworden”, zei hij gekscherend, toen een Britse toerist vroeg of hij inmiddels al naar huis wilde. Hij gelooft in de boodschap die Daisy uitdraagt en helpt haar om een groot publiek te bereiken. Want alles wat hij leert zouden anderen ook moeten weten.

Dit vind je ook leuk!

Hangmat digital nomad
Jaaroverzicht: dit zijn de 10 best gelezen blogs van 2019
December 28, 2019
Reis door Zuid-Afrika in de voetsporen van Mandela
November 20, 2019
Wat te doen in Kaapstad? De 10 leukste en meest verrassende activiteiten
November 14, 2019
lekker eten in Kaapstad
Van butler tot stadsboer in Kaapstad: Elisha laat mensen gezond en lekker eten
November 07, 2019
auto huren zuid-afrika
Auto huren in Zuid-Afrika? Wij zetten alle tips voor een veilige roadtrip op een rij
October 29, 2019
Dit zijn de 15 meest voorkomende scams in India
October 13, 2019
stokstaartjes in het wild
Stokstaartjes in het wild tijdens de Meerkat Safari in Oudtshoorn
October 06, 2019
eten in Zuid-Afrika
Bij de locals eten in Zuid-Afrika? Dat doen we via Resirest
October 02, 2019
Maboneng in Johannesburg
Van no-go-zone naar hipste wijk van Johannesburg: welkom in Maboneng
August 25, 2019

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De velden met een * zijn verplicht.