Follow Me

Close

Reisgenoten Podcast

De Reisgenoten podcast is dé podcast over avontuurlijke reizen. Of je nou op zoek bent naar inspiratie voor je volgende reis, tips nodig hebt over een specifieke bestemming of het gewoon heerlijk vindt om weg te dromen bij bijzondere reisverhalen; hier vind je reisverhalen die vermaken en inspireren.

In de Reisgenoten podcast hoor je radiomaker en reisliefhebber Niels de Jager en reisjournalist en filmmaker Daisy Scholte. We zijn heel benieuwd wat jullie van de podcast vinden. Ook horen we graag jullie reisvragen of suggesties voor onderwerpen die we eens moeten behandelen. Mail je ideeën, vragen en suggesties naar reisgenotenpodcast@gmail.com.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste podcast? Volg ons dan op Facebook en Instagram, voor de laatste updates.

Nieuwste podcast

E06 Lissabon, Coimbra, Alentejo & Algarve in Portugal

Lissabon is overvol met toeristen, maar als je het slim aanpakt kun je alsnog redelijk ongestoord genieten van de mooie oude wijkjes als Alfama. Maar hou je wel goed vast in de beroemde Tram 28, want dat voelt soms net als een achtbaanrit.

De universiteit van Coimbra was de inspiratiebronnen voor de verhalen van Harry Potter en in de schitterende bibliotheek vliegen zelfs vleermuizen rond.

In Alentejo zie je weinig toeristen, maar wel eeuwenoude dorpjes. Op de markt kun je olijfolie kopen van rimpelige oude vrouwen.

Ontdek met bootjes de verlaten eilanden van Rio Formosa in de Algarve. En op Cabo da Santo Vicente, het zuidwestelijkste puntje van Portugal, krijg je een end of the world-gevoel, zie je indrukwekkende kliffen en een kraampje met de “letzte bratwurst vor Amerika”.

Special: Japan voor duizend euro

Een reis naar Japan onbetaalbaar? Nee joh. Voor duizend euro kun je een schitterende reis door Japan maken. Japan-verslaafde Niels gaat de uitdaging aan rekent je voor hoe dat mogelijk is.

E05 Tempels en wolkenkrabbers in Japan

Futuristische wolkenkrabbers en robotrestaurants. Maar ook eeuwenoude tempels, vulkanen en beren. Japan is veelzijdiger dan je denkt. Niels moet na vier Japan-reizen toegeven dat hij verslaafd is aan het land waar je over van alles kunt verbazen. Zijn hoogtepunten deelt hij in deze aflevering.

E04 Grenzeloze gastvrijheid in Iran en buitenlandse toiletten

Iraniërs vormen misschien wel het meest gastvrije volk ter wereld, merkte Daisy tijdens haar reis door Iran. Ze genoot van levendige bazaars, een verblijf bij de nomaden en speciaal voor haar werden twee kippen geslacht. Maar een biertje zat er niet in.

En kun je in al die verre landen een beetje goed poepen en plassen? Naar aanleiding van deze luisteraarsvraag geven Daisy en Niels informatie over grote boodschappen en kleine kamertjes.

E03 Ya mon! This is Jamaica

Daisy ontdekte op Jamaica dat het eiland veel meer te bieden heeft dan Bob Marley en reggae, zoals heerlijk (maar levensgevaarlijk) eten en de kans om een kolibrie te voeren. Manouk van de site Bunch of Backpackers vertelt over haar reis door Sudan: met meer piramides dan in Egypte, bijzondere ontmoetingen met locals en traangas op oudejaarsavond.

E02 Made in Taiwan

Taiwan is groen, cool, heel anders en toch best makkelijk als bestemming. Niels is net terug en vertelt er alles over. Van Daisy horen we hoe ze bijna 18.000 euro kwijt was aan haar bruidssuite in Hong Kong. En hoe krijg je een lichtere backpack?

E01 Backpacken door Bangladesh

Daisy deelt haar reiservaringen in het verassende Bangladesh, Niels vertelt een genant verhaal over een treinreis in Servië en we praten over pinnen in het buitenland.