Follow Me

Close

Groene reisgadgets

Korter douchen, minder vlees eten, geen voedsel verspillen en wat vaker de trein pakken. Thuis zijn we supergoed bezig. Maar hoe doen we dat op vakantie? Met deze handige gadget lukt het ons om ook op reis zo min mogelijk plastic te gebruiken en zuinig om te gaan met onze mooie planeet. Dit zijn Daisy’s Favoriete reisgadgets.

Water filteren

Lifestraw go

Lifestraw-Go

De Lifestraw-Go is onze eerste fles met ingebouwd filter. Wat een aanwinst! Zelfs op de meest beruchte bestemmingen drinken wij water uit de kraan. Met de Lifestraw-Go hoef je nooit meer plastic wegwerpflesjes te kopen! De filters zuiveren tot wel 4000 liter water en kun je daarna gewoon verwisselen. De Lifestraw-Go kost € 57,95 en is te bestellen via de onderstaande link.

Koop jouw eigen Lifestraw-Go door hier te klikken.

Wil je de Lifestraw-Go vergelijken met andere filterflessen? Klik dan hier voor een uitgebreid overzicht.

Water-To-Go

Hoewel we deze filterfles pas later tijdens onze reis reis hebben aangeschaft, is hij minstens zo handig als de Lifestraw-Go. De missie van de oprichter van het bedrijf is om plastic flesjes overbodig te maken. Met deze fles in je koffer is dat geen enkel probleem!

Gebruik de code ADED15 in de Water-To-Go webshop en krijg 15% korting op je bestelling.

Wil je de Water-To-Go vergelijken met andere filterflessen? Klik dan hier voor een uitgebreid overzicht.

Water-to-Go Filterfles
Grayl vergelijken Filterflessen vergelijken

Grayl Ultralight

De Grayl Ultralight is van Amerikaanse komaf en werkt net even anders dan de andere filterflessen. Hier zuig je het gefilterde water niet door een drinktuit, maar duw je het filter naar beneden. Het voordeel is dat je het gezuiverde water gemakkelijker over kan schenken in een glas of een beker. Ook met deze fles bespaar je geld én plastic wegwerpflesjes. De Grayl Ultralight kost € 69,-.

Koop jouw eigen Grayl Ultralight door hier te klikken.

Wil je de Grayl Ultralight vergelijken met andere filterflessen? Klik dan hier voor een uitgebreid overzicht.

Steripen

Ga je liever met je eigen, trouwe hervulbare fles op reis? Dan zijn er nog volop mogelijkheden om je water te filteren! Eén daarvan is de handzame en handige Steripen. Met behulp van ultra-violet licht doodt de Steripen bacteriën en virussen die in het water aanwezig kunnen zijn. De Steripen kost € 99,- en je koopt hem makkelijk en snel via de onderstaande link!

Haal je eigen Steripen vandaag nog in huis door hier te klikken.

Wil je de Steripen vergelijken met de filterflessen? Klik dan hier voor een uitgebreid overzicht.

SteriPen Filterflessen vergelijken
sri Lanka alles wat je moet weten

Dopper

Hoe herken je een Nederlander op reis? Aan de vrolijk gekleurde Dopper natuurlijk! Wij zijn groot fan van de oer-Hollandse Dopper. Deze hippe designfles is gemaakt van gerecycled materiaal, weegt bijna niks en de afneembare dop is tegelijkertijd een drinkbeker. Dat is nog eens handig! Samen met de Steripen een duo dat niet te verslaan is! Drink je graag ijskoud of juist heel erg heet water? Kies dan voor de Dopper Insulated.

Klik hier voor de Dopper en hier voor de Dopper Insulated.

Wil je weten hoe het ons lukt om nooit meer plastic flessen water te kopen op reis? Klik hier!

Overige gadgets

Bamboe Tandenborstel Twee Stuks

Bamboe tandenborstels

Wist je dat de tandenborstels uit jouw kindertijd nog steeds ergens rondzwerven? Wij kiezen daarom voor bamboe: oersterk, natuurlijk materiaal en 100% biologisch afbreekbaar. We geven samen met the Bamboo Brush Society 10% korting op jouw nieuwe borstels! Poets maar weg, die plastic soep. Het is al erg genoeg dat mijn Donald Duck tandenborstel uit 1992 ergens op een strand in Azië is aangespoeld!

Bestel jouw bamboe tandenborstel hier! Gebruik bij je bestelling de code ADED10 en krijg 10% korting.

Wil je meer lezen over poetsen met bamboe? Klik hier!

Herbruikbare koffiebeker

Je hoeft niet per se een hipster te zijn om te genieten van een lekker bakje koffie. Wij houden daar ook van. Maar koffie geserveerd krijgen in plastic bekertjes is al sinds de jaren ’80 niet cool meer. Gelukkig kun je daar zelf iets aan doen! Zo simpel, doch zo briljant: de hervulbare koffiemok voor op reis! Neem er gerust eentje mee in je daypack, want op steeds meer plekken krijg je zelfs korting als je je eigen beker meeneemt. Win-win!

Bestel jouw koffiebeker hier en geniet van je bakkie koffie!

Wil je weten wat je nog meer kunt doen om minder wegwerpplastic te gebruiken op reis? Klik dan hier!

Koop koffiebeker
Bamboe rietje kopen

Bamboe rietjes

Wij schrokken ons wild toen we zagen hoeveel plastic rietjes er op de prachtige stranden van Azië aanspoelen. Sindsdien hebben wij altijd onze eigen bamboe rietjes bij ons. Want voor sommige drankje (lees: kokosnoot) heb je nou eenmaal echt een rietje nodig!

Bestel hier je handige bamboe rietjes + schoonmaakborstel!

Wil je weten wat je nog meer kunt doen om minder wegwerpplastic te gebruiken op reis? Klik dan hier!

WakaWaka Power+

Veel mensen gaan op reis om lekker van de zon te genieten. Een beetje bijkleuren, vitamine-D opbouwen. Geef ze eens ongelijk. Wat als de zon niet alleen jou, maar ook je telefoon kan opladen? Dat is waarom wij de Waka-Waka Power+ aan onze backpack hebben hangen. De krachtige zonnecel van de WakaWaka powerbank laadt op terwijl jij wandelt of op het strand ligt. Nooit meer een lege telefoon! De WakaWake Power+ kost € 69,-.

Bestel jouw WakaWaka Power+ vandaag nog via deze link!

Lees meer over groene reisgadgets zoals de WakaWaka Power+

Koop de WakaWaka Power+
ongesteld op reis

Menstruatiecup

Het is even wennen, maar voor je het weet wil je niet meer terug. Maandverband en tampons zijn voor mij verleden tijd. Geen chemicaliën meer in mijn lichaam en geen afval meer doordat ik als vrouw nou eenmaal ongesteld wordt. De menstruatiecup is oprecht één van de beste aankopen uit mijn leven!

Klik op deze link en haal snel en gemakkelijk jouw menstruatiecup in huis!

Wil je meer lezen over mijn ervaring met de menstruatiecup? Lees dit blog!

Benieuwd naar de andere favorieten van Daisy?

Duurzame reizen & lokale helden!
Ecolodges & groene hotels

Affiliate Partners

Wij maken op deze pagina gebruik van zogenaamde affiliate links. Dat betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen op het moment dat jij een boeking of aankoop doet via die link. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het geld dat wij daarmee verdienen gebruiken we om deze website te onderhouden en jou te blijven voorzien van de beste tips en verhalen over duurzaam reizen, eten en leven. Alle producten en accommodaties die wij aanprijzen hebben wij zelf gebruikt of bezocht. Wil je meer weten? Lees dan onze uitgebreide disclaimer.