Follow Me

Close

Homestays

Onze homestays en hun eigenaren behoren tot de leukste herinneringen van onze reis. Het contact met lokale bewoners, het heerlijke eten en de bijzondere plekken zorgen daarvoor. Iran, India, Vietnam, Myanmar, Cambodja en Indonesië. Je vindt homestays over de hele wereld. Jij hebt een hele leuke (vaak voordelige) ervaring en je geld komt écht op de juiste plek terecht. Hieronder vindt je onze favoriete homestays. Geniet ervan en slaap lekker!

Bakhtiari Nomads Iran

Sabzkouh Nomadic Camping – Iran

In Iran sliepen we bij Majid en zijn ouders thuis. Een echte homestay, maar niet in de traditionele zin van het woord. Bij deze Baktiari Nomaden verblijf je in hun tent midden in het Sabzkouh gebergte en slaap je in de open lucht onder 6 wollen dekens. Wandel door rotsachtige bergen, rijd met Majid z’n oom mee naar de mooiste uitkijkpunten en help mee met het melken van de geiten. Dit is een ervaring die je nooit meer gaat vergeten.

Klik hier om rechtstreeks contact te leggen met Majid via Instagram

Lees hier alles wat je moet weten over het verblijf bij de Iraanse nomaden

Idyll Homestay – Ella, Sri Lanka

Een kleinschalige accomodatie met een groots uitzicht, dat is de beste manier om deze homestay te omschrijven. Eigenaar Anil biedt een paar kamers aan bij hem thuis. De mooiste kamer is het beste te omschrijven als een “tuinhuisje”. Zijn achteruin is de prachtige omgeving van Ella. Je kijkt uit over een groene vallei en Little Adam’s Peak. Een onovertroffen uitzicht en 5* gastvrijheid!

Boek Idyll Homestay via deze link!

Lees hier het verhaal wat wij voor Better Places schreven over Idyll Homestay!

Idyll Homestay
Sri Lanka ecolodge

Costa Gama Homestay – Fort Kochi, India

Onze kennismaking met India was door wat visa gedoetjes een beetje stressvol. Maar toen we eenmaal aankwamen bij Costa Gama Homestay in Fort Kochi, was alle stress snel verdwenen. De heer des huizes ving ons op, zijn vrouw bracht ons eerste kopje ‘chai’ van India. De kamer was comfortabel en we konden zelfs gebruik maken van een klein keukentje. Dit is dé plek om te wonen tijdens jouw verblijf in Kochi.

Boek hier een kamer bij Costa Gama Homestay!

Lees hier wat je kan doen tijdens je verblijf in Fort Kochi.

Marari Secret Beach House – India

Het is nooit leuk als je op een plek terechtkomt waar je liever niet wil blijven. Dat was voor ons zo in Alleppey, India. Gelukkig leide het ons via-via naar Marari Secret Beach house, een homestay die we nooit meer gaan vergeten. Op loopafstand van het strand, heerlijke door moeders gekookte maaltijden en een goedlachse baby als gezelschap. Geniet van het echte India.

Boek Marari Secret Beach House via deze link!

Lees hier ons verhaal over Marari Sectret Beach House!

Marari secret beach homestay India Kerala

Affiliate Partners

Wij maken op deze pagina gebruik van zogenaamde affiliate links. Dat betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen op het moment dat jij een boeking of aankoop doet via die link. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het geld dat wij daarmee verdienen gebruiken we om deze website te onderhouden en jou te blijven voorzien van de beste tips en verhalen over duurzaam reizen, eten en leven. Alle producten en accommodaties die wij aanprijzen hebben wij zelf gebruikt of bezocht. Wil je meer weten? Lees dan onze uitgebreide disclaimer.