Follow Me

Close

Duurzame reizen & lokale helden

De leukste manier om een land ècht te leren kennen is door kennis te maken met de bewoners. Zij weten waar je moet zijn voor de beste pad Thai, de lekkerste momo’s of de meest bijzondere curry’s. Maar ook activiteiten als boogschieten, rijst verbouwen of een kookcursus laten je een heel andere kant van een land zien, dan wanneer je veilig in je hotel blijft zitten. Met deze organisaties boek je bijzondere duurzame reizen en activiteiten, waarbij kennismaken met de bewoners voorop staat.

Meet the locals

Backstreet Acadamy Bow

The Backstreet Academy

The Backstreet Academy maakt het wel heel makkelijk om de leukste activiteiten in Azië te vinden. Leer tempeh maken in Indonesië, sierlijk fruit snijden in Vietnam of boek een foodtour in Nepal! Zo ontdek je de plekken waar je normaal gesproken niet zou komen: de achteraf straatjes, de vreemde eenden in de bijt en de lokale geheimen. Boek de leukste activiteiten in Nepal, Laos, Maleisië, India, Indonesië, Myanmar, Cambodja, Thailand, Vietnam of de Filipijnen via de onderstaande link.

Klik hier en ga op ontdekkingstocht door het echte Azië!

Wil je meer lezen over activiteiten met locals? Klik dan hier!

With Locals

Withlocals is een soort Airbnb, maar dan voor activiteiten en ervaringen. Lokale bewoners, waar ook ter wereld, kunnen tours, diners en activiteiten aanbieden aan toeristen. Boek een Bier Tour in Brussel, ga op Kickstart Tour door Parijs of laat je in ons eigen Nederland rondleiden door een Eindhovense verhalenverteller.  Ook in Bangkok, Kaapstad of Jakarta vind je samen met With Locals een groot aanbod aan verrassende activiteiten!

Boek via deze link de leukste activiteiten in binnen én buitenland!

Wil je meer lezen over ervaringen met locals tijdens het reizen? Klik hier!

Cat Tien Mr. Binh Family

The Local Package

Van een vrolijke Vietnamees tot een trotse Cambodjaanse vader en zijn 3 kinderen. Dit zijn de gezichten van The Local Package. Het van oorsprong Utrechtse bedrijf biedt panklare pakketen vol lokale avonturen voor jong en oud. Bij Mr. Binh praat je met handen en voeten en bij Mr. Maden praat je hogeschool Engels met zijn 6-jarige zoon. Deze lokale helden staan klaar om je gastvrij te ontvangen. Dit zijn de ervaringen die je nooit meer vergeet.

Bekijk het aanbod van the Local Package via deze knop!

Benieuwd naar de verhalen van Mr. Binh en Mr. Maden? Klik hier en hier!

I like local

Connect, engage, empower. Dat zijn de drie pijlers waarop de Nederlandse Sanne haar I Like Local heeft gebouwd. Hier vind je onvergetelijke ervaringen, homestays en tours in Azië en Afrika. Van een verblijf op een biologische boerderij en een stadswandeling on Mombasa tot een Batik-workshop in Yogyakartan en zeilen op de Nijl. 100% van het bedrag dat de local vraagt voor de activiteit komt bij hem of haar terecht.

Boek via deze link snel en gemakkelijk een activiteit! 

Lees ons interview met oprichtster Sanne hier!

I like local
Bamboo guitar kayah Myanmar

Better Places

Tijdens onze wereldreis werken wij veel samen met reisorganisatie Better Places. We bezoeken ecolodges, gaan op pad met studenten in Mumbai en leren koken van een Sri Lankaanse thuiskok. Better Places biedt reizen op maat, samengesteld door een lokale reisexpert. Persoonlijk contact, kennismaken met de bewoners en ècht duurzame reizen. Dat is wat je krijgt.

Bekijk het aanbod van Better Places hier!

Lees hier over één van onze ecolodge ervaringen met Better Places!

Riksja Travel

Ik leerde Riksja Travel kennen toen ik met dit verhaal meedeed aan een schrijfwedstrijd. Ik won en ging op reis naar Peru, waar ik zelf meemaakte hoe Riksja Travel te werk gaat: voor reizigers en door reizigers, met hart voor de wereld. Met de bouwstenen van Riksja stel je zelf jouw ideale rondreis samen.

Klik hier en start met het bouwen van jouw onvergetelijke reis!

Benieuwd naar mijn Riksja reisverhalen over Peru? Klik hier!

Peruvian Women - All Day Every Daisy
coronavirus

Bookatrekking.com

Wat is er lekkerder dan heerlijk wandelen door de bergen van Nepal, Peru of Tanzania? Niks toch? Boeken bij een lokale organisatie heeft veel voordelen en de website Bookatrekking.com helpt jou om makkelijk en snel te boeken bij een lokale trekking partner. Zo’n trekking wordt sowieso een hoogtepunt van je reis!

Klik hier en boek vandaag nog een onvergetelijke trekking!

Lezen over een mooie trekking? Klik hier!

Benieuwd naar de andere favorieten van Daisy?

Groene reisgadgets
Ecolodges & groene hotels

Affiliate Partners

Wij maken op deze pagina gebruik van zogenaamde affiliate links. Dat betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen op het moment dat jij een boeking of aankoop doet via die link. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het geld dat wij daarmee verdienen gebruiken we om deze website te onderhouden en jou te blijven voorzien van de beste tips en verhalen over duurzaam reizen, eten en leven. Alle producten en accommodaties die wij aanprijzen hebben wij zelf gebruikt of bezocht. Wil je meer weten? Lees dan onze uitgebreide disclaimer.