By 

Het perfecte weekendje weg: lichtspektakel in romantisch Heidelberg


Wat dacht je van een romantisch weekendje weg op zo’n 5 uurtjes rijden van het centrum van Utrecht? Samen geniet je van een heerlijk diner, terwijl je uitkijkt over een magisch verlichte kasteelruïne. Als het tijd is voor het dessert begint een geweldige vuurwerkshow boven de rivier. Bestel er maar meteen een glaasje champagne bij, want dit spektakel is nog lang niet voorbij. Dit is het recept voor het ultieme weekendje weg met je geliefde. Waar? In de Duitse stad Heidelberg, tijdens het spectaculaire Schlossbeleuchtung Heidelberg, het mooiste lichtjesfeest van Europa.

Kasteel Heidelberg

Het is misschien wel het meest imposante slot van heel Duitsland: de kasteelruïne Heidelberg, die majestueus uittorent over de oude stad. Het markante bouwwerk is vanuit de hele stad te bewonderen en wordt ’s avonds prachtig verlicht. Geen wonder dat Heidelberg zo populair is onder verliefde stelletjes. Hier wandel je hand in hand langs de rivier de Neckar, strijk je neer op een gezellige terrasje en verblijf je in één van de vele sfeervolle hotels met uitzicht over de beroemde ruïne.
 
heidelberg  castle germany

Romantisch lichtspektakel

Het kan nog mooier. Elk jaar komt het Schloss Heidelberg tot leven door tientallen Bengaalse fakkels die het kasteel doen oplichten alsof het in lichterlaaie staat. Het mysterieuze, rode licht zorgt voor een magische sfeer die je overal in de stad voelt. Een schouwspel dat je echt een keer gezien moet hebben.

Het legendarische kasteel van Heidelberg was ooit het thuis van de vorsten van het Heilige Roomse Rijk. De middeleeuwse stad en het prachtige slot werden aan het eind van de 17de eeuw aangevallen door het Franse leger. Het lichtspektakel laat zien hoe de wilde vlammen het kasteel ruim 300 jaar geleden verwoestten en een wereldberoemde ruïne achterlieten. Als de vlammen gedoofd zijn begint het tweede deel van het schouwspel: de schitterende vuurwerkshow boven de Neckar. Die traditie stamt uit 1613, toen keurvorst Friedrich V een vuurwerkshow liet uitvoeren om zijn verloofde in haar nieuwe stad te verwelkomen. Veel romantischer dan dit wordt het niet.

Het Heidelberg Schlossbeleuchtung (kasteelverlichting) is dit jaar te bewonderen op 14 juli en 1 september.
 

Heidelberg Castle Illumination

Foto: Jan Becke

Romantisch weekendje weg

Geen plek zo romantisch als Heidelberg tijdens het lichtfestival. Geniet van de gezellige sfeer, dompel je onder in de magie van de oude binnenstad en dwaal door de levendige steegjes. Maak een ritje op een boot die vaart op zonne-energie en laat je verrassen door het waanzinnige uitzicht over de ruïnes. Om je romantische weekend onvergetelijk te maken, kun je bij Heidelberg Marketing een compleet overnachtingspakket voor 1, 2 of 3 nachten krijgen. Je krijgt een overnachting, inclusief ontbijt, een wandeltour met gids door de oude stad, een boottocht op de Neckar en de HeidelbergCARD, waarmee je gratis gebruikt maakt van het openbaar vervoer en toegang krijgt tot het kasteel en de kasteeltuin. De prijzen voor het overnachtingspakket beginnen bij € 100,- per persoon en lopen op, afhankelijk van het aantal nachten en het type hotel dat je kiest. Waar wacht je nog op?

Met de trein of bus

Van Utrecht reis je comfortabel met de trein naar Heidelberg. De hele rit duurt zo’n 5 uur en je hoeft maar 1 keer over te stappen in Mannheim Hbf of Düsseldorf Hbf. Je kunt zelfs met de bus helemaal naar Mannheim reizen. Dat is goedkoper, maar daar doe je wel wat langer over: zo’n 10 uur. Met de bus maak je een tussenstop in Frankfurt of Düsseldorf.

(Coverfoto: Udo Filsinger)
 

Daisy
Over Daisy

Daisy & Patrick reizen rond de wereld. Door zo veel mogelijk over land te reizen en mensen te ontmoeten, hopen ze mooie verhalen te verzamelen. Op All Day Every Daisy delen zij hun inspiratie voor duurzaam reizen en vertellen zij over inspirerende mensen, positieve ervaringen en mooie avonturen.

DEZE BLOGS AL GELEZEN?

myanmar fishing Inle lake
Bezienswaardigheden in Myanmar: deze 9 plekken wil je niet missen
August 15, 2018
Luang Prabang Laos monk
Luang Prabang: wat te doen in de mooiste stad van Laos?
July 14, 2018
Insecten eten - All Day Every Daisy
Smakken en slurpen: dit zijn de gekste eetgewoontes in Azië
July 09, 2018
Jungle Trekking Nam Ha NP Laos
Van de gebaande paden af in Laos: ecotrekking in Nam Ha National Park
July 01, 2018
Arequipa - All Day Every Daisy
Meet the locals: 18 handige websites voor onvergetelijke ontmoetingen op reis
June 20, 2018
Afval op reis
7 simpele tips om minder (wegwerp) plastic te gebruiken op reis
June 09, 2018
Vrijwilligerswerk weeshuis nepal
Waarom vrijwilligerswerk in een weeshuis echt niet meer kan
May 28, 2018
Kathmandu old city Nepal
De beste tips: wat je zeker moet zien en doen in Nepal
May 25, 2018
Bicycle tour Yangon
Myanmar: 12 hoogtepunten in Yangon die je absoluut niet mag missen
May 18, 2018

Reageer op deze blog

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De velden met een * zijn verplicht.