Follow Me

Close

 

Wij zijn Daisy en Patrick. Wij hebben huis en haard verlaten en het doodgewone, dagelijkse leven ingeruild voor het grote avontuur. In augustus 2017 zijn we vertrokken op een jaloersmakende wereldreis.

Thuis, in onze appartementje in Utrecht, waren we altijd op zoek naar manieren om zo groen mogelijk te leven. We aten vegetarisch én biologisch, verspilden geen voedsel, verkozen de fiets boven de auto en kochten eerlijke kleding en tweedehands meubels. Waarom zouden we dat op reis opgeven?

Zo ontstond het idee om tijdens onze wereldreis zo min mogelijk te vliegen. Maar we doen meer: we kopen geen plastic flesjes water, slapen zoveel mogelijk in ecolodges, investeren onze euro’s in lokale en kleinschalige ondernemingen en eten inmiddels 100% veganistisch.

daisy en patrick over ons

“Be the change you want to see in the world.”

Mahatma Gandhi

Op deze website delen we onze passie voor duurzaam reizen en groene avonturen in verhalen, foto’s en video’s. We laten zien dat reizen meer is dan het afvinken van je bucketlist. Het geeft je de mogelijkheid om andere culturen te ontdekken, op te gaan in de natuur en de smaken van de wereld te proeven. Stap uit je comfortzone en maak kennis met de lokale bewoners in de jungle van Laos. Of schuif eens aan bij een vreemde voor het diner in India. Wij laten je zien hoe ook jij met een positieve impact kunt reizen.

Daisy & Patrick

Daisy Scholte

Ontmoet Daisy, freelance reisjournalist, filmmaker en kookboekenauteur. Sommigen kennen haar als kliekjeskoningin, anderen als reisverslaafde of wereldverbeteraar. Daisy is niet in een hokje te stoppen. Ze reisde een jaar lang als reisreporter voor Expedia door Nederland, hield een TED-talk over voedselverspilling, schreef 2 kookboeken over minder verspillen en won de enige, echte vakprijs voor de reisjournalistiek met een artikel over haar verblijf bij de nomaden in Iran. Met deze website wil Daisy laten zien dat duurzaam leven, reizen en eten niet moeilijk is en juist heel waardevol en verrijkend is.

Meet the locals Myanmar Kayah tribe
Nepal community based tourism

Patrick Boone

Maak kennis met Patrick, een liefhebber van lezen én schrijven. Hij heeft zijn baan in het Nederlandse boekenvak opgezegd om de droom van zíjn Daisy te verwezenlijken: een wereldreis. “Inmiddels is het ook mijn droom geworden”, zei hij gekscherend, toen een Britse toerist vroeg of hij inmiddels al naar huis wilde. Patrick heeft dankzij Daisy zijn leven omgegooid en heeft veel geleerd over voedselverspilling en duurzaam reizen. Hij gelooft in de boodschap die Daisy uitdraagt en helpt haar om een groot publiek te bereiken. Want alles wat hij leert zouden anderen ook moeten weten.

Volg ons op social media

Goede doelen

Wij vinden het leuk en belangrijk om af en toe donaties aan goede doelen en positieve initiatieven te geven. Zo doneren we jaarlijks een bedrag aan Amnesty International. We hebben inmiddels 2 semesters schoolgeld betaald voor de Engelse lessen van een meisje dat wij in Cambodja hebben leren kennen. We steunden wandelaars die liepen voor de Nacht van de Vluchteling en we sponsorden een sportieveling die voor kankeronderzoek de Alpe ‘d Huez trotseerde. Jitse fiets naar India en zamelt geld in voor Stichting Dreamcycle. Dat vonden wij zo’n inspirerend verhaal, dat we niet alleen geld doneerden, maar ook een artikel over zijn actie schreven. Hier lees je zijn verhaal.

Family picture Maden Homestay Cambodia