Zo kun je een krop sla 9 weken goed bewaren


Het lijkt te mooi om waar te zijn: een krop sla 9 weken bewaren zonder dat het gaat rotten. Maar het kan echt! En het is heel simpel.

Ik kwam op het idee voor deze supertip doordat iemand eens tegen mij zei: “Groentes zijn eigenlijk gewoon planten.” Ja hè hè, dacht ik. Maar het zette me wel aan het denken. Want, als groentes gewoon planten zijn, waarom behandelen we ze dan niet zo?

Nooit meer sla verspillen

Een krop sla is nou typisch zo’n product wat veel verspild wordt. Meestal snijd je een stuk van de krop af om op te eten en bewaar je de rest in de koelkast. De afgesneden randen worden al binnen een paar uur bruin. Als je niet van plan bent om de dagen erna weer sla te eten, kun je er vanuit gaan dat je de rest van de krop na drie dagen weg kunt gooien. Zonde! De truc is om de krop sla als een plant te behandelen. Van een plant snijd je ook niet zomaar een stuk af.

In dit filmpje laat ik zien wat ik doe om een krop sla weken goed te houden. De krop die je in het filmpje ziet heb ik als experiment 9 weken goed gehouden in de koelkast. Toen heb ik besloten om ‘m toch maar op te eten.
 

Deze tip geldt natuurlijk ook voor andere soorten sla, mits ze nog een krop zijn. Kool bewaar ik op dezelfde manier.
 
Nog meer slimme tips en leuke recepten? Koop mijn nieuwste kookboek tegen voedselverspilling: ‘Lekker Koken met Restjes’. Met broodsoep en 53 andere verrassende recepten om van restjes nieuwe gerechten te maken.

Daisy Scholte
Over Daisy

All Day Every Daisy gaat over alles waar ik blij van word. Ik? Dat is Daisy. 30 jaar, net gaan samenwonen in Utrecht, freelance van alles, verslaafd aan reizen, gek op eten en geboren met twee rechterhanden. Op All Day Every Daisy vind je een vrolijke mix van reisverhalen, keukengeheimen en doe-het-zelf projecten. En als het even kan stop ik al die inspiratie in een duurzaam jasje. Doe ermee wat je wilt, zolang je het maar doet met een lach!

DEZE BLOGS AL GELEZEN?

Friettata Koken met restjes
Restjesrecept: Patat over? Maak er deze friettata van!
June 23, 2017
Een kinderdroom komt uit: wij gaan op wereldreis!
June 09, 2017
India - All Day Every Daisy
Waarom ik spijt heb van mijn vrijwilligerswerk in India
May 30, 2017
Betaalbaar dineren op chique bij Coco Pazzo in Houten
May 13, 2017
6 duurzame goodies die elke reiziger moet hebben
May 11, 2017
Goboony: Ultieme vrijheid op vakantie met de camper van een ander
May 09, 2017
Sprinkhaan paella
Paella met sprinkhanen is zo gek nog niet + Winactie!
May 06, 2017
Hier werd ik blij van in april
May 02, 2017
insecten brownie - All Day Every Daisy
Durf jij het aan? Bug’s brownies + winactie!
April 20, 2017

Reageer op deze blog

Your email address will not be published. Required fields are marked *