By 

De 7 beste, gratis apps voor op vakantie


Weet je nog, toen je vroeger op de achterbank naar Zuid Frankrijk werd gereden. Je moeder in de knoop met een veel te grote kaart, je vader geïrriteerd omdat hij weer eens verdwaald was. Nog geen tien jaar geleden was dat een heel normaal begin van de vakantie. Halleluja, how times have changed! Met de komst van de smartphone is alles makkelijker geworden. Je hoeft niet meer in gebroken Engels over een slechte verbinding een hotel te boeken. Of je lang-vergeten rekenlessen op te rakelen om te weten wat een brood kost. Het enige wat je nog nodig hebt is je mobiele telefoon en een oplader. Met deze 7 handige reisapps is je vakantie nooit meer hetzelfde.

1. Inpakken met PackPoint

Je vakantie is geboekt en eindelijk is het zover. Voor veel mensen begint dan het meest stressvolle deel van de reis: inpakken. Ben ik niks vergeten? Mag dat wel mee? Past het allemaal wel? Met PackPoint op je mobiel zijn die zorgen voorbij. Je vult gewoon in waar je naartoe gaat, wanneer en hoe lang en wat je gaat doen. PackPoint creëert een persoonlijke paklijst die helemaal past bij jouw reis. De app houdt zelfs rekening met de actuele weersvoorspellingen van jouw reisbestemming.
 

2. De taal leren met Memrise

Gratis en voor niets een nieuwe taal leren? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het! Met de online cursussen van Memrise. Je meldt je aan, kiest een taal en gaat aan de slag. Een kind kan de was doen. Met flitskaarten, ezelsbruggetjes en handige oefeningen leer je in korte tijd de basis van een nieuwe taal. Je kunt zelfs kiezen voor bepaalde thema’s. Bijvoorbeeld ‘Spanish on the go’, waarbij je zinnen leert die handig zijn als je uit eten gaat, mensen leert kennen of de weg wilt vragen. Ook zonder internet op je telefoon kun je de oefeningen gewoon blijven doen.
 
Handige app op vakantie

3. Favoroute

Met een camera, extra lens, telefoon, flesje water, dagboek, zonnebrand en muggenspray is je tas al zwaar genoeg. Dan moet er ook nog een reisgids bij? Nu niet meer. Met de Favoroute app op je telefoon heb je de leukste reisgidsen altijd bij de hand. De gidsen zijn samengesteld door bloggers, journalisten en locals die de mooiste plekjes voor je hebben verzameld. Het mooie van digitale reisgidsen is dat ze bijgewerkt worden. Zo sta je nooit meer met je verouderde Lonely Planet voor een failliet hotel.
 
Favoroute reisapp
 
Sommige reisgidsen zijn gratis, andere kosten een paar euro. Je kunt de reisgidsen downloaden in de app, zodat je ook zonder internet de leukste tips op zak hebt.

4. MAPS.ME

Gebrek aan gevoel voor richting? Tell me about it. Ik ben zo iemand die een plattegrond op z’n kop moet houden om te snappen waar ik ben. En dan nog loop ik de verkeerde kant op. Gelukkig ben ik niet bang om te verdwalen. Maar omdat het soms toch wel handig is om de weg te vinden en GoogleMaps zonder internet niet werkt, is er MAPS.ME. Met deze app kun je kaarten van landen downloaden zodat je ze offline ook kunt gebruiken. De kaarten zijn gedetailleerd, je kunt routes plannen, de meest dichtstbijzijnde restaurants en hotels opsporen en locaties markeren zodat je die later gemakkelijk terugvindt. Zelfs ik kan met deze app niet meer verdwalen.

5. XE Currency

Tijdens mijn rondreis door zuidelijk Afrika was ik in zes maanden tijd in acht verschillende landen. Dat betekende ook acht verschillende munteenheden en acht verschillende rekensommetjes om mijn euro’s om te rekenen. Dat was zo verwarrend dat mijn reisgenoot en ik besloten alle buitenlandse valuta één naam te geven: sloepies. Maar daar was het rekenprobleem nog niet mee opgelost. En toen was er de XE Currency app! Online slaat de app de meest recente wisselkoersen op, zodat je offline je euro’s met één druk op de knop kunt omrekenen.

6. Google Translate

Een onmisbare app voor elke globetrotter: Google Translate. Ik heb op mijn reizen al zoveel gesprekken gevoerd via deze app. Ook offline blijft de app gewoon vertalen, zodat je zelfs in de grootste uithoeken van China nog kunt vragen waar de wc is.

7. Perfect World Clock

Het is precies wat de naam zegt: de perfecte wereldklok. Met deze app kan het niet meer gebeuren dat je midden in de nacht je moeder belt om te vertellen hoe je dag was. En een tijdsverschil van 3 uur en 3 kwartier (Nepal) hoef je ook het hoofd niet meer over te breken. Met de Perfect World Clock op je telefoon weet je altijd hoe laat het is, waar ook ter wereld.

Weet jij nog handige reisapps die absoluut thuishoort in dit rijtje? Laat het me weten in de comments.

De All Day Every Nieuwsbrief

Word je ook helemaal enthousiast van zulke handige reisapps? We schrijven vaker dit soort verhalen en delen onze beste tips. Meld je aan voor onze All Day Every Nieuwsbrief en je mist nooit meer een artikel. Je krijgt 1 keer in de maand een selectie handige, altijd leuke, soms grappige verhalen en tips in je inbox. We spammen je niet, we vermaken je alleen 😉 Meld je nu aan en krijg een selectie van handige digitale recepten uit Lekker koken met restjes cadeau! Klik hier om je aan te melden. Wil je elke week een mailtje krijgen met de nieuwste verhalen? Klik dan hier voor de All Day Every Update.

Veel gehad aan deze handige reisapps? Dan vind je dit ook leuk

1. Duurzaam reizen: 10 simpele tips voor een groenere wereld
2. Vliegen is slecht voor het milieu en veel te goedkoop. Ben jij bereid meer te betalen?
3. 7 simpele tips om minder (wegwerp) plastic te gebruiken op reis
4. Alleen voor vrouwen! Ongesteld op reis? Geen probleem met deze tips!
5. Op wereldreis? 10 dingen die je moet weten over het afsluiten van een reisverzekering!

Daisy
Over mij

Ontmoet Daisy, freelance reisjournalist, filmmaker en kookboekenauteur. Sommigen kennen haar als kliekjeskoningin, anderen als reisverslaafde of wereldverbeteraar. Daisy is niet in een hokje te stoppen. Ze reisde een jaar lang als reisreporter voor Expedia door Nederland, hield een TED-talk over voedselverspilling, schreef 2 kookboeken over minder verspillen en won de enige, echte vakprijs voor de reisjournalistiek met een artikel over haar verblijf bij de nomaden in Iran. Met deze website wil Daisy laten zien dat duurzaam leven, reizen en eten niet moeilijk is en juist heel waardevol en verrijkend is.

Dit vind je ook leuk!

Bangladesh hospitality
10 redenen waarom je vooral NIET op wereldreis moet gaan
February 19, 2022
India - All Day Every Daisy
Ik ben in India: de geluiden, kleuren, smaken en het ongemak
February 13, 2022
wat te doen op vlieland
Wat te doen op Vlieland: 10x de leukste bezienswaardigheden en excursies
April 20, 2021
reis naar zuid-afrika
10 redenen om een reis naar Zuid-Afrika te maken
January 12, 2021
bucketlist afvinken
Bucketlist afvinken! Dit heb ik gedaan met mijn plannen uit 2016
November 04, 2020
duurzame winterkleding van protest
Klaar voor de kou met de duurzame winterkleding van Protest (+ 10% korting!)
October 12, 2020
londen centrum
Op zoek naar een CO2-neutraal retourtje Londen? Check Fair Ferry
February 13, 2020
Hangmat digital nomad
Jaaroverzicht: dit zijn de 10 best gelezen blogs van 2019
December 28, 2019
Zo plan je een bezoek aan Etosha National Park
December 06, 2019

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De velden met een * zijn verplicht.