By 

Doe mee met Patrick’s Wereldreisquiz 2018 op Instagram!


We zijn nu ruim 5 maanden op wereldreis. We komen veel bijzondere en gekke plaatsen, mensen, gebruiken en situaties tegen. Soms schrijf ik daar een blog over. Maar steeds vaker vinden mijn observaties ook hun weg naar de sociale media. Ik heb vooral veel plezier in het posten van foto’s en korte video’s via de Instagram Stories. En dat is veel meer dan alleen videovermaak. Het is een uitlaatklep voor creativiteit, taalkundige toverkunst en af en toe een kinderachtig grapje! Met als onregelmatig hoogtepunt: de #wereldreisquiz! Wil je ook meedoen aan Patrick’s Wereldreisquiz 2018? Lees dan snel verder.

Zo is het begonnen

De wereldreisquiz kent zijn oorsprong in het Topkapi Paleis in Istanbul, waar ik een vraag stelde over lilliputters die in een ver verleden voor de voormalige sultan moesten dansen in bootjes. Mijn volgers moesten toen nog een persoonlijk bericht sturen om antwoord te geven. Tegenwoordig kan je in Instagram Stories een ‘poll’ aanmaken, waardoor het antwoorden een stuk makkelijker en leuker is geworden. Iedereen die het goede antwoord geeft krijgt een punt. De punten houd ik sinds een aantal weken keurig bij. Hierdoor is een bloedfanatieke competitie onder mijn volgers ontstaan.
 
Topkapi Palace Istanbul

De #wereldreisquiz

Inmiddels is Instagrammer @whoissjoerdl uitgeroepen tot winnaar van de #wereldreisquiz 2017. Leuk detail: hij is de enige die alle vragen heeft beantwoord. Vaak meedoen loont dus! Omdat we in 2018 ook weer een winnaar nodig hebben, heeft de jury (ik) ervoor gekozen om op 1 januari 2018 om 00:00 uur op de resetknop te drukken. Daardoor staat iedere deelnemer weer op nul. Om de kwaliteit en de eerlijkheid van de quiz te waarborgen heeft de jury in samenwerking met de notaris (ik) sluitende reglementen opgesteld. Elke huidige deelnemer heeft het reglement ontvangen. Om te er zeker van te zijn dat iedereen de regels kent wordt het volledige reglement ook onderaan dit blog geplaatst.

Ook meedoen?

Tot nu toe heeft de #wereldreisquiz meer dan 100 deelnemers die ten minste één keer antwoord hebben gegeven op een vraag. Zoveel mogelijk punten scoren is natuurlijk het doel van de quiz. De organisatie hoopt vooral dat de quiz af en toe zorgt voor een glimlach of een aha-momentje!

Wil jij ook onderdeel zijn van hét Instagram evenement van 2018? Zorg er dan voor dat je mij volgt op Instagram door hier te klikken of te zoeken naar @patrickboone87. Houd vervolgens mijn Instastories in de gaten en beantwoord de wereldreisquiz-vragen. Wie weet word jij de winnaar van #dewereldreisquiz2018!

Wereldreisquiz

De #wereldreisquiz2018 wetten, regelgeving en algemene voorwaarden:

 1. De jury heeft altijd gelijk.
 2. Je vindt de quiz onder de volgende hashtag: #wereldreisquiz2018
 3. Iedereen die ooit een vraag heeft beantwoord doet automatisch mee met de quiz. Iedere nieuwe deelnemer doet automatisch mee wanneer die een vraag beantwoordt. Aanmelders via het antwoordformulier zijn op een andere manier op de hoogte gebracht.
 4. De jury tracht altijd iedereen een persoonlijk bericht te sturen na het beantwoorden van een vraag. Om mee te kunnen doen is het essentieel om mij te volgen, anders is het schrijven van een persoonlijk bericht niet mogelijk en daarmee deelname aan de quiz uitgesloten.
 5. De jury behoudt het recht ten alle tijden af te wijken van de persoonlijke aanpak wanneer de tijd ontbreekt om iedereen te benaderen. Het antwoord zal dan worden gecommuniceerd via Instastories.
 6. Er bestaan 6 categorieën voor de vragen. Abnormaal (3 punten), muzikaal (2 punten), wereldtaal (ook 2 punten), saai (1 punt), overig (wisselend aantal punten) en de eenmalige bonuscategorie Wibi Soerjadi (5 punten). De vragen worden op onregelmatige basis via Instastories gesteld.
 7. Uiteindelijk zijn er 3 winnaars. A – De ultieme winnaar: degene met de meeste punten. B – De wiskundekoning: gemiddeld het hoogste aantal punten. Het aantal punten wordt gedeeld door het aantal beantwoorde vragen. Hieruit komt een gemiddelde. (Een deelnamescore van 75% is een vereiste). C – De lieveling van de jury: gebaseerd op reacties, schattigheid, profielfoto en doorzettingsvermogen.
 8. De prijzenpot zal, net als bij de eerste quiz, gedurende de quizperiode groeien. Al naar gelang de quiz voortduurt, worden de prijzen bekend gemaakt.
 9. Mogelijke storingen door WiFi problematiek kunnen ervoor zorgen dat vragen niet meer meetellen, ondanks dat je ze hebt beantwoord. Hierover kan niet worden gediscussieerd.
 10. Elke vorm van negativiteit over de quiz ofwel jegens de jury kan zorgen voor levenslange diskwalificatie. Daarbij: klagen doe je maar als je later groot bent.
 11. De #wereldreisquiz2018 en zijn regels en wetten zijn vanaf 1 januari 2018 van kracht en de quiz loopt voor onbepaalde tijd. De jury verplicht zich om minimaal 1 maand van tevoren het einde van de quiz aan te kondigen.
 12. De reglementen worden Trumpiaans ingericht en benaderd. Ze zijn dus ten alle tijden aan te passen aan de wensen van de jury en de lezing is subjectief.
 13. Voor klachten of opmerkingen kunt u terecht bij Patrick via berichten op Instagram of via patrickboone1987@gmail.com. Daarnaast wijzen wij u nog wel graag op regel 1.: de Jury bestaat uit Patrick, die tegelijkertijd ook de notaris.

 
Wil je de bovenstaande regels in een gepersonaliseerde PDF ontvangen om ze uit te printen en thuis of op kantoor op te hangen? Stuur dan een mail naar patrickboone1987@gmail.com met als onderwerp “Ik neem de quiz bloedserieus!” en je ontvangt zo snel mogelijk een PDF. Veel plezier en succes!

Hoogachtend,
Jurylid en notaris Patrick B. Boone

P.s. Wens je niet langer deel te nemen? Stuur dan een bericht met de tekst “Ga toch fietsen met je flutquiz” via Instagram naar patrickboone87 en je wordt met onmiddellijke ingang gediskwalificeerd.

 • 4 January 2018
 • 1
Patrick
Over Daisy

Daisy & Patrick reizen rond de wereld. Door zo veel mogelijk over land te reizen en mensen te ontmoeten, hopen ze mooie verhalen te verzamelen. Op All Day Every Daisy delen zij hun inspiratie voor duurzaam reizen en vertellen zij over inspirerende mensen, positieve ervaringen en mooie avonturen.

DEZE BLOGS AL GELEZEN?

Pokhara Lake Phewa
Dit is er te doen in Pokhara: 10 activiteiten waar je niet voor hoeft te hiken
September 16, 2018
Pinnen in het buitenland tips
Pinnen in het buitenland: met deze tips bespaar je veel geld!
September 04, 2018
Sri Lanka
Een jaar op reis! Dit zijn de leukste statistieken en weetjes van 365 dagen wereldreis
August 18, 2018
myanmar fishing Inle lake
Bezienswaardigheden in Myanmar: deze 9 plekken wil je niet missen
August 15, 2018
Meet the locals Myanmar Kayah tribe
Myanmar: maak kennis met de bewoners van de onbekende Kayah State
August 11, 2018
Mr Binh Family Cat Tien
Cat Tien National Park: slapen bij de locals en op zoek naar gibbons
August 07, 2018
Vegetarian Cooking class Chian Mai Thailand
De leukste vegetarische kookles van Chiang Mai + recept voor pad thai
August 01, 2018
Vang Vieng Laos
Op wereldreis? 10 dingen die je moet weten over het afsluiten van een reisverzekering
July 27, 2018
Spijkerbroeken Bangladesh fabriek
Textielarbeiders in Bangladesh moeten hun eigen veiligheid betalen
July 24, 2018