By 

Het best bewaarde geheim van Kerala: Marari Secret Beach Homestay


Een vriendelijke man opent de poort van zijn terrein. Achter hem loopt een jonge vrouw met een paar maanden oude baby op haar arm. Ze glimlachen naar ons en heten ons welkom. Maar de betovering die ik bij Daisy op haar gezicht zie, wordt daar niet door veroorzaakt. Het is de baby, die kirrende geluidjes maakt en de grootste lach heeft van iedereen. Er valt voor hem ook genoeg te lachen, want hij woont op een bijzondere plek. Hij wordt opgevoed door een lieve vader en de hele dag vertroeteld door zijn opa. Zijn moeder en oma kunnen onwijs goed koken. En het strand is om de hoek. De komende drie dagen lachen wij vrolijk met hem mee. Dit is het best bewaarde geheim van Kerala: Marari Secret Beach Homestay

Aan alles is gedacht

Het komt niet vaak voor dat Daisy en ik wisselen van accommodatie. Maar met ons hostel in Aleppey is zoveel mis, dat we besluiten om na één nacht te verkassen. Na een tip van een local belanden we bij Marari Secret Beach Homestay. Daar verblijven we bij de 30 jarige Aki en zijn familie.

Als we richting het gastenverblijf lopen wijst Aki naar een kleine boot die bij een meertje op het droge is getrokken. “Met het vlot kun je de lagune oversteken naar het strand. Slechts een paar minuten varen. Lopend doe je er ongeveer 10 minuten over.” Hij opent de deur van onze kamer en we worden gelijk vrolijk. Een schone en ruime kamer met een moderne badkamer. In de kast in de hoek staan 2 flesjes drinkwater en muggenspray. Er liggen zeepjes en schone handdoeken. Aan alles is gedacht.
 
Marari secret beach homestay India Kerala

De kneepjes van het vak

“Mijn vader en ik hebben dit zelf gebouwd. Gaandeweg leer ik steeds beter wat mijn gasten willen. Zo probeer ik elke keer kleine verbeteringen aan te brengen.” Toen Aki studeerde werkte hij bij een homestay in het dorp Marari, dat een paar kilometer verderop ligt. Daar leerde hij zichzelf Engels spreken en pikte hij de kneepjes van het vak op. Zijn accommodatie ligt niet direct aan het toeristische Marari Beach. Als hij zijn plannen deelt verklaren mensen hem voor gek. Zijn buren protesteren: “Wat moeten al die toeristen hier? Kunnen we die mensen wel vertrouwen?” Toch zet Aki door. “De eerste 6 maanden had ik geen gasten, dus ik begon zelf ook te twijfelen.”

Het begin

Maar Aki is een doorzetter. Hij volgt yogalessen om aan zijn gezondheid te werken en knoopt intussen praatjes aan met toeristen op het populaire strand om zijn Engels te verbeteren. Op een gegeven moment loopt Aki twee Vlaamse vrouwen tegen het lijf die nog geen slaapplek hebben. Hij nodigt ze uit om in zijn gastenverblijf te komen slapen. “Kom alleen kijken. Als jullie het niks vinden, kunnen jullie gelijk weer gaan.” De meiden boeken vijf nachten in Marari Secret Beach Homestay. Het begin van een nieuw hoofdstuk.
 
Marari secret beach homestay India Kerala

Blijven verbeteren

Tegenwoordig is zijn accommodatie in het hoogseizoen zo goed als volgeboekt. Hij gaat af en toe nog bij concurrenten op bezoek om te kijken wat hij kan verbeteren. Zo leert hij dat hij zijn ramen af moet dekken met een hor, om muggen buiten te houden. Hij ziet bij een groot resort dat iedereen daar een flesje water krijgt, dus staan die voor iedereen klaar. En elk jaar geeft hij het houtwerk een likje verf, want alles moet er goed uitzien.

Lekker eten

“We zijn begonnen aan het bouwen van nog twee kamers. Die worden net iets anders, nog beter. Daarna is het mijn droom om een mooie buitenkeuken in te richten om ook kooklessen te kunnen geven. Maar dan moet mijn vrouw eerst klaar zijn met haar opleiding. En de baby iets ouder.” Ik zou wel een kookles van zijn moeder en vrouw willen krijgen. Elke avond krijgen we een uitgebreid Indiaas diner geserveerd. Nergens in Zuid-India heb ik zo lekker gegeten als hier.

Terwijl wij genieten van ons diner vanonder een overkapping kijken we in de richting van het familiehuis. De vader van Aki speelt de hele dag met de baby, die de vrolijkheid zelve is. Aki oefent zijn Yoga. Hij is inmiddels instructeur en geeft ook lessen aan toeristen. Zijn vrouw en moeder rusten op de veranda. Zij hebben zich net uitgesloofd in de keuken.
 
Marari secret beach homestay India Kerala

Marari secret beach homestay India Kerala-2

De heilige maagd

Na het eten komt onze gastheer naar ons toe gelopen. “Straks wordt Maria naar het volgende dorp gedragen. Als jullie het leuk vinden, zijn jullie van harte welkom om te komen kijken.” Als we hem vragend aankijken legt hij uit dat er deze maand een festival is waar de heilige maagd Maria centraal staat. Het beeld van Maria wordt elke dag van kerk naar kerk en van dorp naar dorp gedragen. Daar mag ze vervolgens een hele dag blijven, voor ze weer opgehaald wordt. “Maria is nu hier in ons dorp. De gelovigen van de volgende kerk komen haar straks ophalen.” Nieuwsgierig sluiten we ons even later aan bij een grote groep mensen en zijn getuigen van een bijzonder ritueel. De volgelingen branden kaarsjes. Het ritueel gaat gepaard met keiharde muziek en luide gebeden van de voorganger. Een lange stoet mannen, vrouwen en kinderen dragen het Maria-beeld onder hevig tromgeroffel naar buiten. Aki kijkt ons lachend aan als we de poort weer in lopen. “Dat zie je niet elke dag hé?”
 
Marari secret beach homestay India Kerala-2

Marari secret beach homestay India Kerala-2

Ook doen wat wij deden?

We zijn 3 dagen te gast bij dit gezin. Ze laten ons met rust wanneer we dat willen, maar we voelen ons meer dan welkom om aan te kloppen voor een vraag of gewoon een praatje. Als het tijd is om te vertrekken hopen we stiekem dat onze volgende accommodaties in India net zo fijn en vrolijk zijn als deze. Dan lachen we net zo hard en vaak als de kleine baby. Die begon maar één keer te huilen; toen ik met mijn woeste baard te dicht in de buurt kwam.

  • Marari Secret Beach Homestay kost in het laagseizoen omgerekend ongeveer € 14,- per nacht. In het hoogseizoen betaal je zo’n € 20,- per nacht. Online zijn verschillende prijzen te vinden. Het huidige tarief weten? Dan kun je Aki het beste zelf even bellen: +91 (0) 9447 86931
  • Aki is yoga-instructeur en biedt cursussen in zijn eigen tuin.
  • Het rustige strand is ongeveer 10 minuten lopen. Ga je de andere kant op, dan ben je in 10 minuten bij een straat met verschillende winkeltjes en een kleine bakkerij.
  • Met een tuktuk rijdt je in 10 minuten naar het toeristische Marari Beach, waar verschillende restaurants te vinden zijn. Het centrum van Aleppey en Aleppey Beach zijn ongeveer een half uur rijden.
  • In de omgeving van Aleppey en Marari zijn veel houseboat tours over de beroemde backwaters te boeken. Wij kozen voor een eco-houseboat zonder motor. Milieuvriendelijk én lekker rustig.

 

  • 11 November 2017
  • 0
Patrick
Over Daisy

Daisy & Patrick reizen rond de wereld. Door zo veel mogelijk over land te reizen en mensen te ontmoeten, hopen ze mooie verhalen te verzamelen. Op All Day Every Daisy delen zij hun inspiratie voor duurzaam reizen en vertellen zij over inspirerende mensen, positieve ervaringen en mooie avonturen.

DEZE BLOGS AL GELEZEN?

Vietnamees eten nepvlees
Alles wat je moet weten over vegetarisch en veganistisch eten in Vietnam
September 08, 2018
Sri Lanka
Een jaar op reis! Dit zijn de leukste statistieken en weetjes van 365 dagen wereldreis
August 18, 2018
myanmar fishing Inle lake
Bezienswaardigheden in Myanmar: deze 9 plekken wil je niet missen
August 15, 2018
Meet the locals Myanmar Kayah tribe
Myanmar: maak kennis met de bewoners van de onbekende Kayah State
August 11, 2018
Mr Binh Family Cat Tien
Cat Tien National Park: slapen bij de locals en op zoek naar gibbons
August 07, 2018
Vegetarian Cooking class Chian Mai Thailand
De leukste vegetarische kookles van Chiang Mai + recept voor pad thai
August 01, 2018
Vang Vieng Laos
Op wereldreis? 10 dingen die je moet weten over het afsluiten van een reisverzekering
July 27, 2018
Spijkerbroeken Bangladesh fabriek
Textielarbeiders in Bangladesh moeten hun eigen veiligheid betalen
July 24, 2018
Luang Prabang Laos monk
Luang Prabang: wat te doen in de mooiste stad van Laos?
July 14, 2018