Follow Me

Close

Hi! Welkom op mijn blog!

All Day Every Daisy is dè plek voor de liefhebber van onze wereld. Hier vertel ik over mijn avonturen, deel ik mijn passie voor reizen en eten en inspireer ik mijn lezers om grenzen te verleggen en de wereld te ontdekken. Ik laat zien dat reizen meer is dan toeristische attracties afvinken. Het geeft je de mogelijkheid om andere culturen te ontdekken, op te gaan in de natuur en de smaken van de wereld te proeven. De vrolijke mix van reisverhalen en inspiratie stop ik het liefst in een duurzaam jasje, zodat mijn kleinkinderen later ook kunnen genieten van al het moois dat onze wereld te bieden heeft.

Every day a happy Daisy!

If today were the last day of my life, would I want to do what I’m about to do today?

Steve Jobs

Dit is Daisy:

Reisjournalist
Ik ben opgegroeid met twee journalisten als ouders, dus het vak is me met de paplepel ingegoten. In het verleden schreef ik onder andere voor een aantal lokale Weekkranten van Wegener, de grootste, groene website hetkanWel en als freelancer voor verschillende media en projecten. In de jaren daarna heb ik mij ontwikkeld als all-round reisjournalist en creëer ik visueel aantrekkelijk verhalen over bestemmingen en avonturen over de hele wereld. Ik versterk mijn geschreven content met professionele foto’s en reisvideo’s.

Reisexpert Nederland
In 2014 werd ik ingehuurd door online reisbureau Expedia om een jaar lang door Nederland te reizen en daar een inspirerende blog over te schrijven. Ik hopte van de Keukenhof naar het Binnenhof, dineerde met Michelinsterren en in het gras, dreef op de Friese meren en dook diep in het Zeeuwse water. Nederland kent geen geheimen meer voor mij. Mijn hele blog over mijn avontuur op eigen bodem vind je hier.

Wereldreiziger
Elke kans die ik krijg om een mooie reis te maken, grijp ik aan. Zo reisde ik vier maanden door heel zuidelijk Afrika, deed ik vrijwilligerswerk in India, wandelde ik drie weken non-stop door het Himalaya-gebergte, woonde ik anderhalf jaar in Londen en ging ik op persreis naar landen als Peru en Jordanië. Ik heb altijd een volgende bestemming op de planning staan.

Kliekjeskoningin
Als kliekjeskoningin en wereldverbeteraar zet ik me al jaren in om voedselverspilling terug te dringen. Eerst samen met het Voedingscentrum, waar ik het gezicht was van de campagne Hoezo50kilo. Daarna schreef ik twee kookboeken boordevol tips tegen voedselverspilling: Koken met Restjes is Leuk! en mijn nieuwste aanwinst Lekker Koken met Restjes. Inmiddels zijn er van het eerste boek meer dan 15.000 exemplaren verkocht en mocht ik een TEDx presentatie houden over het onderwerp! In 2015 schreef ik elke maand een column in de Allerhande met handige tips tegen voedselverspilling.

Presenteren, lezingen en workshops
Ik heb jaren ervaring als presentatrice in het openluchttheater Slottuintheater in Zeist. Daar klets ik het programma aan elkaar en ben ik aanspreekpunt voor bezoekers met vragen. Ik geef ook regelmatig lezingen en workshops over (het voorkomen van) voedselverspilling. Als docent aan de Getaway Academy geef ik workshop reisbloggen en reisvideo’s maken met je smartphone.

Wil je met me samenwerken?
Dat kan! Stuur me ergens naartoe en ik schrijf er iets moois over. Of misschien wil je wel eens weten wat ik van jouw hotel of vakantiepark vind? Of heb je gewoon goede content nodig voor jouw platform? Dat kan in tekst, fotografie en video. Beter nog, wat dacht je van het hele pakket! Ik ben ook in te huren als presentator van een evenement of om een lezing of workshop over voedselverspilling te geven.

Je kunt contact met me opnemen via de contactpagina of door een mailtje te sturen naar daisyscholte@gmail.com

Succesvolle projecten en samenwerkingen

  • Getaway Travel: ik geef de workshop ‘reisbloggen’ aan de Getaway Academy. Verder produceer ik video’s voor Getaway Travel en help ik bij het vormgeven van de videostrategie.
  • Expedia Reisgidsen: ik schrijf regelmatig content over binnen- en buitenlandse bestemmingen voor de Nederlandse reisgidsen van Expedia. In 2016 heb ik een videoserie ontwikkeld en geproduceerd waarin locals hun eigen stad introduceren aan de hand van thema’s.
  • Expedia Inc.: als freelance contentadviseur help ik Expedia bij het ontwikkelen en verbeteren van de online reisgidsen en de videocontent voor de Nederlandse markt.
  • Bestemmingen: ik werk veel samen met bestemmingen en marketingbureaus. Voorbeelden: Turismo de Portugal, Verkeersbureaus.info, USP Marketing PR, VVV Zuid-Limburg, Coebergh Communicatie & PR en Fairfood International.
  • Hotels en Accommodaties: ik werk graag samen met hotels die het net even anders doen. Dat kan zijn door een duurzame insteek, een creatief interieur of een sociaal karakter. Voorbeelden van succesvolle samenwerkingen zijn: Zalamera, Boutique Hotel the Roosevelt, Lloyd Hotel, Hotel de Hallen, Landal Greenparks, Azenhas da Seda en Hotel Bloom.
  • Luistervinken: twee keer per jaar zet ik mijn expertise als camerajournalist in bij de mediatraining van de Luistervinken.
  • Wie is de Wolf: dit jaar organiseer ik de mediataken (video’s, fotografie, website, etc) van het jaarlijks terugkerende ‘Wie is de Wolf’ weekend. Een spannend spel gebaseerd op het populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol’.
  • Allerhande: in 2015 schreef ik tien keer een column over voedselverspilling in de Allerhande van Albert Heijn.
  • Hogeschool Utrecht: samen met de leerlingen van de PABO maakte ik tijdens de inspiratieweek in één middag een originele lipdub.
  • hetkanWel: op de grootste groene website van Nederland verschenen regelmatig artikelen van mij.